27/12/2023
Johan Van den broeke

Bar Amici

In het drukke toeristische hart van Antwerpen is deze bar een rustpunt: hier zie je dat een inclusieve samenleving mogelijk is en dat vriendschap bruggen bouwt over alle verschillen heen. Hier serveren volwassenen met een mentale beperking. Zij runnen de bar samen met professionelen en vrijwilligers.
Pieter Wieers, vader van Jonatan en David en lid van de grote  Wieers clan op Olve is één van de initiatiefnemers van deze bar.

ontdek hier de website

 

 

 

Togo Debout vzw

Togo Debout ondersteunt projecten van mensen en gemeenschappen in het West-Afrikaanse Togo. Zij werken hiervoor uitsluitend samen met lokale partners en gaan uit van hun eigen kracht en creativiteit.
Edward Noels trainer bij één van onze Senioren ploegen zet mee zijn schouders onder dit project.

ontdek hier de website

 

 

 

Little Hearts

Little Hearts vzw is opgericht door 2 broers met enkele vrienden in 2009 ten voordele van weeskinderen in Cambodja.  Het idee is ontstaan toen de 2 broers (Tony & Jimmy) tijdens hun rondtrip op de motto in Cambodja de ontzettende armoede niet meer konden aanzien.   In 2009 werden daarom de handen uit de mouwen gestoken en werd gestart met de participatie in een bestaand project om  uiteindelijk sinds 2013 volledig op eigen benen te staan in een eigen accommodatie en financieel onafhankelijk.   Sindsdien vertoeven er permanent een 40-tal cambodjaanse weeskinderen, die dankzij de lokale staff en door vooral in te zetten op educatie kansen krijgen op een veel betere toekomst.   De eersten leven ondertussen al zelfstandig en werken in banken of andere zakelijke omgevingen.  Ook aan een 100-tal buurtkinderen wordt vanuit de VZW engelse les aangeboden om meer kansen te krijgen in de toekomst.
Ilse Pacquée, moeder van Manon Van Riel van onze damesploeg is mee actief bij de Little Hearts.

ontdek hier de website

 

 

 

Victory for kids

Al meer dan 10 jaar bouwt VICTORY FOR KIDS bruggen van hoop, kansen en activiteiten voor kinderen waar er weinig tot geen mogelijkheden zijn voor na-schoolse activiteiten of een extraatje. Onze VZW verweeft liefde, ontplooiing en steun tot een krachtig schild waardoor elke kind, de vleugels van zijn dromen kan uitslaan.

Wie?
Kansarme kinderen tussen 0 en 12 jaar

Wat?
Concrete financiële steun in de vorm van: lidgeld sportclub, zwemlessen, lidgeld jeugdbeweging, tekenacademie, kinder- en jeugdkampen, een nieuwe boekentas, een fiets, duurzame kledij, bijzondere attenties bij verjaardagen en onder de kerstboom

Hoe?
Om de juiste noden te bepalen wordt er steeds samengewerkt met professionele instanties.

Onder het motto “1 euro gift gaat integraal naar de kinderen” doet VICTORy FOR KIDS gemiddeld 1 kind per dag glimlachen. 

An-Katrien Vandekerckhove, mama van Wouter Houet van de U10, zet zich mee in voor deze VZW.

ontdek hier de website

 

 

Sailability

Iedereen moet kunnen zeilen, ook mensen met een beperking.
Matthieu Blondeau, trainer van de U8, is hier als vrijwilliger actief.

ontdek hier de website

 

 

UNHCR

UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.
Al meer dan 70 jaar leiden en coördineren ze over de hele wereld hulpacties om vluchtelingen te beschermen en oplossingen te zoeken voor de vluchtelingensituatie.
Ruben Fierens, speler bij één van onze Senioren ploegen werkt voor UNHCR.

ontdek hier de website

 

Laudato Si 

Laudato Si‘ is een innovatief socio-ecologisch initiatief dat streeft naar integratie en activering van kwetsbare mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Bovendien focust Laudato Si‘ op duurzaamheid, via hergebruik en recyclage, en op gemeenschapsopbouw in de wijk.
David Wieers en Jonathan Wieers respectievelijk spelend bij de U21 en de Senioren zijn hier actief.

ontdek hier de website